divendres, 4 d’octubre del 2013

Patisseries!



Avui, divendres, hem acabat l’escola abans d’hora. Hem marxat a les dues perquè demà és dia de portes oberts, i  necessitaven temps per a arreglar-ho tot. Com que no teníem tanta pressa, hem anat a berenar.  Hem anat a una pastisseria que es diu “La Florentin”. Estava molt bé, i hem menjat un “pain au chocolat” i un “mille feuilles”. Tot amb nom francès, però amb gust escocès.
Les pastisseries d’Edimburg son molt diferents de les nostres. En primer lloc semblen cafeteries, i a més moltes ho tenen tot exposat pel voltant i tu assenyales el que vols, però ho tens molt a la ma.
En segon lloc, em sembla que no n’hi ha gaires de pastisseries. Encara que pots trobar molts dolços i molt variats a tot arreu, sobre tot als supermercats, de pastisseries com les nostres  gairebé no n’hi ha. La que s’assembla més a les que jo estic acostumat es diu pâtisserie Valérie, que la pots trobar a molts llocs d’Edimburg. Us la recomano!. A l’aparador a vegades tenen uns pastissos de xocolata molt gruixuts i impressionants. En general els pastissos d’aquí son molt més gruixuts que els nostres. Pels llaminers com el meu pare i jo és una temptació.
En general fan coses molt diferents. Els agraden molt els pastissets individuals. En fan molts amb crema i fruites, també hi ha pastissos de formatge, de pastanaga, de xocolata, i en general coses molt cremoses.
Però també fan pastes molt seques i amb molta mantega. Trobes per tot arreu galetes grans, cookies, muffins, brownies, plum cakes, ... I sobre tot scones, que tenim pendent parlar-ne. Fins i tot els croissants tenen molt i molt gust de mantega.
Com que els agraden tant, també en fan de salats amb carn, i en trobes per tot arreu. Als supermercats, a algunes pastisseries i cafeteries, i també a les carnisseries. I la veritat és que alguns son molt bons, encara que a vegades piquen una mica.  El que més he menjat és el que es diu scottish pie, i el sausage roll.
Però el més impressionant son els pastissos per festes. Hi ha botigues que només fan això, i son com els de les pel·lícules. Tenen formes diferents, però els que son com torres son espectaculars. No sabem si son o no massa bons (semblen molt secs), però son increïbles. D’aquests us en parlaré un altra dia.
Arriba ja el cap de setmana. Que us ho passeu molt bé!


2 comentaris:

  1. Respostes
    1. hola Biel!.. ja tinc ganes de veure't,
      jo tinc sort però penso que tu tambe en tens molta!
      fins aviat,

      Elimina