Avui, divendres, hem
acabat l’escola abans d’hora. Hem marxat a les dues perquè demà és dia de
portes oberts, i necessitaven temps per
a arreglar-ho tot. Com que no teníem tanta pressa, hem anat a berenar. Hem anat a una pastisseria que es diu “La
Florentin”. Estava molt bé, i hem menjat un “pain au chocolat” i un “mille
feuilles”. Tot amb nom francès, però amb gust escocès.
Les pastisseries d’Edimburg
son molt diferents de les nostres. En primer lloc semblen cafeteries, i a més
moltes ho tenen tot exposat pel voltant i tu assenyales el que vols, però ho
tens molt a la ma.
En segon lloc, em
sembla que no n’hi ha gaires de pastisseries. Encara que pots trobar molts dolços
i molt variats a tot arreu, sobre tot als supermercats, de pastisseries com les
nostres gairebé no n’hi ha. La que s’assembla
més a les que jo estic acostumat es diu pâtisserie Valérie, que la pots trobar
a molts llocs d’Edimburg. Us la recomano!. A l’aparador a vegades tenen uns
pastissos de xocolata molt gruixuts i impressionants. En general els pastissos d’aquí
son molt més gruixuts que els nostres. Pels llaminers com el meu pare i jo és
una temptació.
En general fan coses
molt diferents. Els agraden molt els pastissets individuals. En fan molts amb
crema i fruites, també hi ha pastissos de formatge, de pastanaga, de xocolata,
i en general coses molt cremoses.
Però també fan pastes
molt seques i amb molta mantega. Trobes per tot arreu galetes grans, cookies,
muffins, brownies, plum cakes, ... I sobre tot scones, que tenim pendent
parlar-ne. Fins i tot els croissants tenen molt i molt gust de mantega.
Com que els agraden
tant, també en fan de salats amb carn, i en trobes per tot arreu. Als supermercats,
a algunes pastisseries i cafeteries, i també a les carnisseries. I la veritat
és que alguns son molt bons, encara que a vegades piquen una mica. El que més he menjat és el que es diu scottish
pie, i el sausage roll.
Però el més
impressionant son els pastissos per festes. Hi ha botigues que només fan això,
i son com els de les pel·lícules. Tenen formes diferents, però els que son com
torres son espectaculars. No sabem si son o no massa bons (semblen molt secs),
però son increïbles. D’aquests us en parlaré un altra dia.
Arriba ja el cap de setmana.
Que us ho passeu molt bé!
quina sort que tens
ResponEliminahola Biel!.. ja tinc ganes de veure't,
Eliminajo tinc sort però penso que tu tambe en tens molta!
fins aviat,